woensdag 19 februari 2014

Recept voor speculaasjes. ~ #bloggerweek 3


Hee!

Speculaasjes, hmm.. Heel lekker. Vandaag een recept hoe je dit eenvoudig kan maken. Met deze koude dagen en een kopje thee kan je dit natuurlijk niet missen. :) Kijk je mee? 

Wat heb je nodig?
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
-100 gram boter
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 1 mespuntje zout
- 2 eetlepels melk
- 15 gram speculaaskruiden
-20 gram gehalveerde gepelde amandelen

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom, en doe er de boter bij. (In stukjes gesneden) Voeg hierna de bruine basterdsuiker, zout, de melk en de speculaaskruiden toe en kneed alles met een koude hand tot deeg. Laat het deeg, afgedekt, een nacht rusten. De volgende dag rol je het deeg uit op een met boter ingesmeerde bakplaat. Zorg ervoor dat het deeg ongeveer 1 cm dik is. Druk er hier en daar een amandeltje in. Verwarm de oven voor op 150 graden en bak de speculaas in 45 minuten gaar.


Liefs,  BeautyWithUsx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten