dinsdag 22 oktober 2013

Recept om zelf milkshakes te maken

Milkshakes maken, het klinkt moeilijker dan het is. Action verkoopt nu ook van die kant en klare milkshake zakjes waar je melk bij moet doen, en moet shaken. Maar dit is een stuk ongezonder, alhoewel, ijs is natuurlijk ook niet gezond. Maar fruit en melk wel, dus het is deels toch wel gezond, haha. (; En het is natuurlijk veel leuker om je eigen milkshake te maken, zeker als je weet hoe makkelijk het eigenlijk is! Ik weet sinds kort hoe het moet, en het is zo eenvoudig om een lekkere milkshake te maken! Vandaag heb ik de recepten voor jullie van 5 verschillende milkshakes, variërend van aardbei tot kiwi en meloen.





Kiwi milkshake. 

Wat heb je nodig?
(recept is voor 4 glazen.)

-6 kiwi's 
-350 ml koude melk
- 350 gram roomijs, vanille.
- 1 citroen (deze kan in principe ook weggelaten worden, of verminderd worden)

Bereidingswijze:

Haal het vruchtvlees uit de kiwi. De makkelijkste manier om dit te doen, is om hem door de helft te snijden en hem vervolgens uit te lepelen. Schillen is ook een optie, maar hierbij is de kans groter dat je vlees meesnijdt. Pers de citroen uit in een kom, doe hier de melk, roomijs en het vruchtvlees van de kiwi's bij. Het geheel goed mixen in de blender en je hebt een heerlijke milkshake!








Sinaasappel milkshake.

Wat heb je nodig?
(recept is voor 4 personen)

350 cl roomijs
1/2 citroen
100 cl koude melk
6 perssinaasappels

Bereidingswijze:

Pers de sinaasappels en de halve citroen. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix dit goed. Je kunt er, zoals je op de foto ook ziet, wat munt opleggen. Dit staat heel erg leuk, vooral als je bijvoorbeeld bezoek krijgt. Verdeel het over 4 porties en genieten maar! 








Meloen milkshake.

Wat heb je nodig?
(recept is voor 4 personen)

0,5 meloen (géén watermeloen!)
350 cl roomijs
150 cl melk
0,5 citroen

Bereidingswijze:

Snijd de meloen in stukjes en pureer dit in de blender. Voeg de melk, roomijs en het uitgeperste citroensap toe. Mix dit goed door elkaar, en je milkshake is klaar om te drinken! Je kunt hem superleuk af maken, door een stukje meloen in te snijden (met schil, anders zakt het hoogstwaarschijnlijk in en is het niet goed vast te pakken) en dit in de zijkant van je glas te prikken. 






En dan de 3 klassiekers, dé basissmaken die overal te verkrijgen zijn. 




Aardbei milkshake.
(recept is voor 4 personen)


Wat heb je nodig?

250 gram aardbeien
350 ml koude melk
350 gram roomijs
1/2 tot 1 citroen

Bereidingswijze:

Aardbeien goed schoonmaken en mixen met het sap van de citroen. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en dit goed mixen met de blender. 

Aardbei milkshake





Vanille milkshake.
(recept is voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

4 bollen roomijs
200 ml koude melk

Bereidingswijze:

Dit is de makkelijkste milkshake om te maken, los van het feit ze allemaal vrij eenvoudig te bereiden zijn. Mix de roomijs en de koude melk met een blender goed door elkaar, en klaar is je milkshake!

Vanille-milkshake






Chocolade milkshake
(Recept is voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

3 bollen roomijs
10 gram geraspte of geschaafte pure chocolade
150 ml chocolademelk

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten bij elkaar tot een heerlijke shake met de blender, en je kunt gaan genieten van deze heerlijke milkshake!





Ik hoop dat jullie het leuk vonden, ik zou het leuk vinden als je in de comments laat weten wat je van zulke kookartikels vind! En uiteraard, of je ze zelf geprobeert hebt en hoe ze smaakten. :)

Liefs,
BeautyWithUs.
















2 opmerkingen: